Ordu’nun Akkuş ilçesinde çiftçilik yapan 75 yaşındaki Cemal Göbek, hayvanlarına saman verirken 2 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı. Köprücük kemiği, çenesi ve L1 omurgasında kırıklar oluşan Göbek, oğlu tarafından baygın halde bulundu. İlk olarak Akkuş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan hasta, ileri tedavi ihtiyacı nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edildi.
Spinal Robotik Cerrahi ile Mucizevi Tedavi
OMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda spinal robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat edilen Göbek, kısa sürede sağlığına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, spinal robotik cerrahinin minimal doku hasarı sağladığını ve hata payını neredeyse sıfıra indirdiğini belirtti.
Doç. Dr. Coşkun, "Bu yöntemle hastamızın omurgasındaki kırığın ilerlemesini durdurduk ve felç riskini ortadan kaldırdık. Yaşından dolayı yüksek riskli bir operasyon olmasına rağmen başarılı bir sonuç elde ettik. Bu, OMÜ’de gerçekleştirdiğimiz ilk spinal robotik cerrahi operasyondu ve gelecekte bu teknolojiyi daha yaygın kullanmayı hedefliyoruz." dedi.
Minimal Hasar, Maksimum Başarı
Spinal robotik cerrahi sayesinde ameliyat sırasında minimum doku hasarı sağlanırken, operasyonun ardından omurga stabilitesinin tamamen sağlandığı gözlemlendi. Doç. Dr. Coşkun, "Devletimizin sunduğu imkanlarla bu modern tedaviyi uyguladık ve hasta memnuniyetini artırmayı başardık." ifadelerini kullandı.
Hastanın Durumu İyiye Gidiyor
Hastanın oğlu Cavit Göbek, OMÜ ekibine teşekkür ederek, "Babamın genel durumu gayet iyiye gidiyor. Tekrar bir ameliyat geçirecek ama bu süreçle belirlenecek." diye konuştu.