Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Çarşamba ilçesinde pazar yeri gezdi, vatandaşlarla bir araya geldi. Pazar esnafıyla sohbet eden Güney, 31 Mart yerel seçimleri için destek istedi, seçildiğinde yapacağı projeleri anlattı. Esnafın, vatandaşın hayat pahalılığından şikayet ettiğini söyleyen Güney, “Esnafımız, vatandaşımız pahalılıktan, geçim sıkıntısından bahsediyor maalesef. 2002 yılında AK Parti hükümetleri geldiğinde güzel işler de yapıldı. Ancak vatandaşımız şu anda sıkıntı içerisinde. Geçim derdinde. Bu hayat pahalılığı maalesef Türkiye'de üretimin azlığından, üretimin yeterli olmamasından kaynaklanıyor” dedi.
Mazotta, Gübrede, Tohumda, Fidede Üretici Desteklenecek
Pazar yerinde tezgahları gezerek esnafa ‘hayırlı işler’ dileğinde bulunan Adem Güney, “Eğer üretim artar, üretim maliyetleri de aşağıya çekilirse ancak bu şekilde gıdadaki enflasyon, pahalılık önlenebilir. Maliyetleri aşağıya çekebilmenin birinci şartı üreticiyi desteklemektir. Üretici nasıl desteklenir? Ana girdilerde maliyet fiyatını aşağıya çekerek desteklenir. Mazotta, gübrede, işçilikte, tohumda, ilaçta, fidede maliyeti aşağıya çekecek desteklemeleri vermek zorundayız. Ne kadar destek olursak, çiftçimizi, üreticimizi desteklersek gıda ürünleri o kadar ucuz olur” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en verimli iki ovasına sahip Samsun’da yeterli bitkisel üretimin yapılamadığını vurgulayan Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, “Onun için biz Tarım A.Ş. kuracağız. Kooperatifleşme usulü ile çiftçimiz üretecek. Pazarlarda görüyoruz, şikayet ediyor üretici. Vatandaş ürettiğini satamıyor, para etmiyor. Nereye satacağını bilemiyor. O nedenle kooperatifleşmeyi teşvik ederek çiftçimizin hak ettiği değeri alması için destekleyeceğiz” diye konuştu.
Çiftçinin Ürettiğini Biz Pazarlayacağız
Adem Güney, çiftçilere küçük seralar kurdurarak orada üretim yaptıracaklarını belirterek şunları söyledi:
“Yapılan üretimi vatandaştan biz alacağız, biz pazarlayacağız. Bu şekilde üreticimizi, çiftçimizi desteklemiş olacağız. Eğer desteklersek, üreticimiz köyünde kalır. En önemli sorunlarımızdan biri olan istihdam sorununa da bir ölçüde çözüm bulmuş oluruz. Çiftçimiz köyünde ürettiğinden kazanıyorsa, geçiniyorsa neden şehre göç etsin? Şehirde neden asgari ücretle çalışsın? İşsizliği önlemenin önemli adımlarından biri, üreticiyi, çiftçiyi köyünde tutmaktır. Ürettiğinden hakkını almasını sağlamaktır. Çiftçimizi her anlamda desteklememiz lazım ki üretim artsın.”