Samsun

Bakanlık Samsun'daki Uygunsuz Gıda Ürünlerini İfşa Etti

Bakanlık, Samsun, Amasya ve Ordu'da uygunsuz gıda ürünleri satan firmaları açıkladı. Gıda güvenliğine dair önemli uyarılar yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun, Amasya ve Ordu’da faaliyet gösteren ve uygunsuz gıda ürünleri satan firmaları ifşa etti. Türkiye genelinde yaptığı denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen gıda işletmelerinin adları, markaları, ürünleri ve bu ürünlerdeki uygunsuzluklar kamuoyu ile paylaşıldı.

Açıklanan verilere göre, Samsun’da 8, Ordu’da 8 ve Amasya’da 1 gıda ürününde uygunsuzluğa rastlandığı belirtildi. Bu durum, gıda güvenliği açısından ciddi endişeler yaratırken, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

KÖFTEDE SAKATAT, ÇAYDA BOYA...

Samsun'da Petek Baharat ve Kimyevi Mad. Tic. firmasına ait kekikte “yabancı madde tespiti” uygunsuzluğu ortaya çıkarken, Samsun Tekkeköy’deki Tirebolu Çaysan Çay Sanayi’ne ait siyah çayda “boya/gıda boyası” tespit edildi. Ayrıca, Samsun Çarşamba’da Ramazan Usta firmasına ait köftede “sakatat (baş eti)” tespiti yapılırken, Yazıcıoğlu Süt Ür. San. Tic. Ltd. Şti firmasının lor peynirinde “nişasta” olduğu belirlendi. Vezirköprü’deki Çorbacı Ateşin Yeri firmasında satılan dalyan köftede de “sakatat (taşlık)” tespiti yapıldı.

Aynı şekilde, Asarcık’ta Karat Süt ve Süt Ürünleri Gıda Taş. Tic. Ltd. Şti firmasına ait tam yağlı kaşar peynirinde “bitkisel yağ”, diğer ürünlerinde ise “bitkisel yağ ve nişasta” tespiti olduğu ifade edildi. Bafra’da Paradok Tar. ve Hayv. San Tic. Ltd. Şti firmasına ait kaşar peynirinde ise “bitkisel yağ” tespiti yapıldı.

ORDU'DA 6 FİRMA LİSTEDE

Ordu ilinde ise Gürgentepe’de İsmail Şirin firmasına ait süzme çiçek balında birçok uygunsuzluk belirlendi. Ordu Fatsa’da ER-FA Gıda Pazarlama ve Arıcılık Malzemeleri’nin süzme çiçek balında da benzer uygunsuzluklar tespit edildi. Ünye’de Ce-lal Dürüm Evi’ne ait acılı adana kebap harcında “kanatlı eti” tespiti yapılırken, tereyağlarında da “bitkisel yağ” tespit edildi.

GELENEKSEL TEREYAĞINDA HİLE

Amasya’da Suluova’da Murat Özzengin Mandıracılık’a ait geleneksel tereyağında ise “yüzde nem oranının yüksek olması” uygunsuzluğu saptandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu firmalarla ilgili gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını belirterek, gıda güvenliğinin korunması adına çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.