Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Bahadır, Karadeniz'deki boğulma vakalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bahadır, boğulma vakalarında panik yapmamanın hayati önem taşıdığını belirtti.

Babasını Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Babasını Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Samsun Haber Bogulma Rip Akintisi 3

Boğulma Tehlikesinde Ne Yapmalı?

Bahadır, rip akıntıların Karadeniz'de sıkça boğulma vakalarına neden olduğunu belirterek, "Yüzme bilen kişiler suyun üstünde kalmaya çalışmalı ve kıyıya doğru değil, sağa ya da sola yüzerek akıntıdan kurtulmalıdır" dedi. Panik yapmanın durumu daha da kötüleştirebileceğini vurguladı.

Samsun Haber Bogulma Rip Akintisi 5

Dalgalı Havada Yüzmek Tehlikeli

Bahadır, rüzgarlı havalarda denizin dalgalı olacağını belirterek, "Dalgalı havalarda denize girmek risklidir. En iyisi hiç yüzmemektir" dedi. Özellikle kıyıya yakın yerlerde dalgaların tehlike oluşturduğunu ve insanların kıyıya yakın yerlerde dahi suya girmemeleri gerektiğini ifade etti.

Samsun Haber Bogulma Rip Akintisi 4

Boğulma Müdahalesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Dalış Amiri Mustafa Doğru, boğulma vakalarında vatandaşların ip, can simidi veya odun parçası ile müdahale edebileceğini, ancak öncelikle kendi güvenliklerini sağlamaları gerektiğini belirtti. Doğru, "Bu sezon Samsun'da 80'in üzerinde boğulma tehlikesi yaşandı ve hepsi kurtarıldı" dedi.

Editör: Haber Merkezi