Samsun

Cevat Öncü Balkan Türkleri Derneğini Ziyaret Etti

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Balkan Türkleri Derneğini ziyaret ederek, “Samsun için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Balkan Türkleri Derneğinin ev sahipliğinde,  Samsun Mübadele Derneği, Lozan Mübadilleri Derneği ve çok sayıda mübadil köy ve mahalle dernek başkanları, yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi.  Cevat Öncü, Samsun Mübadele Derneği Başkanı İbrahim Özdemir, önceki dönem başkanı Cihat Yılmaz ve toplantıya katılan tüm derneklerin üyeleri tarafından sıcak ilgiyle karşılandı.  Samsun Mübadele Derneği Başkanı İbrahim Öztürk “Yıllardır üyemiz ve içimizden biri olan Cevat Öncü’nün Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasından gurur duyuyoruz” dedi.

Mübadele dernekleri başkanları ve üyeleri tarafından coşkuyla karşılanan Öncü; “1995 yılında üye olduğum Samsun Mübadele Derneğine, danışma kurulu üyesi olarak hizmet etmeye çalıştım. Bugün buraya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sıfatıyla geldim. Bundan son derece büyük bir mutluluk duyuyorum.  Sizlerin bana  karşı destek ve ilgilerinizi  görmekten de  gururlu ve mutluyum” ifadelerini kullandı.

Samsun'un sorun ve problemlerini genel olarak çok iyi bildiğini dile getiren Cevat Öncü, “39 yıllık bir inşaat mühendisiyim. Samsun’un sorunlarını çok iyi biliyoruz ve gece gündüz çalışıyoruz. Biz gerçekten bu işin mutfağından geliyoruz. Yönetimsel konularda temel anlayışımız şu olacak; teknik konularda karar alırken ‘Ben yaptım oldu, akşam düşündük sabah buraya bu yolu açalım, burada bu eksik var, bunu yapalım’ anlayışını doğru bulmuyoruz. Çözüm noktasında ise sorunları, ilgili meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare edip, doğru kararları alarak hareket etmekten yanayız” diye konuştu.

Samsun'da önemli miktarda yurt ihtiyacı olduğunun altını çizen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Öğrenci Yurdu ihtiyacı var. Samsun'da önemli miktarda dar gelirli insanın sosyal desteğe ihtiyacı var. Samsun'da köylünün çiftçinin ürettiği malı değerinde satamamak gibi bir problemi var. Bir taraftan da tüketici olarak bizlerin çok yüksek fiyatlarla ürün almak zorunda kaldığımız gerçeği var.

Bu nedenle, belediyelerin, özellikle büyükşehir belediyelerinin yetki ve sorumluluk alanında üreticiyi desteklemek, tohum, gübre, fide alım garantisi vermek çok değerli ve önemli. Kooperatifleşme, çiftçinin ürettiği ürünü gerek soğuk zincirde gerekse normal depolarda saklamasına yardımcı olmak gibi üreticinin ve nihayetinde tüketicinin mağduriyetini önleyecek çeşitli metotlar mümkün. Bu gibi konularla ilgili yapacaklarımız, projelerimiz var” dedi.