Samsun’da lise öğrencileri, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği dersi kapsamında hayvan sağlığı ve bakımını daha iyi anlamak için maket hayvan modelleriyle eğitim görüyor. Tekkeköy ilçesindeki Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulamalı eğitimler, öğrencilerin teorik bilgilerini pekiştirmelerine yardımcı oluyor.

Samsun Ogrenciler Maket Hayvan Sagligi 6

Dersin öğretmeni veteriner hekim Hakan Balcı, "Okulumuzun klinik bölümünde maketlerimiz ve birçok uygulama materyalimiz bulunmakta. Derslerde teorik eğitimden sonra öğrenciler bu maketler üzerinde sık sık uygulamalar yaparak el becerilerini arttırmaya çalışıyorlar. Onları mesleğe daha iyi hazırlamak için uğraş veriyoruz" dedi.

Maketler üzerinden yapılan uygulamalar sayesinde öğrenciler, hayvanların anatomik yapısını inceleyerek bakım, tedavi ve doğum gibi konularda deneyim kazanıyorlar. Balcı, "Karadeniz Bölgesi’nde okulumuzda materyal açısından çok zenginiz. Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği alanında bu bölgedeki en bol materyalleri bulunduran okuluz" diye ekledi.

Samsun Ogrenciler Maket Hayvan Sagligi 5

Kalıcı Öğrenim İçin Uygulama

Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı öğretmeni Sultan Aydemir, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikle pekiştirdiklerini ifade ederek, "Burada uygulama eğitimlerimizi maketler üzerinde vermeye çalışıyoruz. Bu, öğrencilerin akıllarında daha çok kalmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, canlı hayvan üzerinde de uygulamalar yapabiliyoruz" dedi.

Bakan Tekin: 'Liseye Hoş Geldin' Kitaplarımızı Erişime Açtık Bakan Tekin: 'Liseye Hoş Geldin' Kitaplarımızı Erişime Açtık

Samsun Ogrenciler Maket Hayvan Sagligi 3

Öğrenciler, maket hayvanlar üzerinde uygulamalı eğitim alarak üniversiteye yönelik altyapı kazanıyor. 11'inci sınıf öğrencisi Furkan Akar, "Öğretmenlerimizin gözetimi altında maket hayvanlarımızla uygulama yapıyoruz. Bu, üniversite için altyapı kazandırıyor" dedi.

Samsun Ogrenciler Maket Hayvan Sagligi 4

Gelecek Hedefleri

Diğer öğrenciler de, hayvan sağlığı konusunda geniş bilgi sahibi olmaya çalıştıklarını belirtiyor. Barış Can Keleş, "Teorik bilgiler öğreniyoruz ve bu bilgilerle İlçe Tarım Müdürlüğü'nde çalışabiliyoruz" ifadelerini kullandı. Rümeysa Koz ise, "Sokak hayvanlarımızı besliyor ve tedavi ediyoruz. Benim hedefim veteriner hekim olmak" dedi.

Kaynak: DHA