Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, döner sermaye kapsamında gerçekleştirdikleri üretimlerle hem öğreniyor hem de para kazanıyor. Masa, sıra, dolap ve sandalye üretimi yapan öğrenciler, 2024 yılı sonuna kadar 10 milyon TL ciro hedefliyor. Okulun 2025 yılı hedefi ise 15 milyon TL olarak belirlendi.

Mobilyadan Elektroniğe Geniş Üretim Yelpazesi

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Şahin, okuldaki üretim faaliyetleri hakkında şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz kimya, inşaat, elektrik-elektronik, tesisat ve bilişim alanlarında üretim yaparak kendilerini geliştiriyor. Özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yurtlarına ve okullara masa, dolap, sıra ve sandalye üretiyoruz. 2024 yılı ciromuz şu anda 9,5-10 milyon TL seviyelerinde. 2025 hedefimiz ise 15 milyon TL’ye ulaşmak."

Hedef: Daha Fazla Üretim ve Teknoloji Entegrasyonu

Mustafa Şahin, 2025’te elektrik-elektronik alanında güç kaynağı üretimine, bilişim teknolojisinde ise bilgisayar ağlarının bakımı ve tamirine ağırlık vereceklerini belirtti. Tesisat teknolojisi alanında klima sistemleri ve havalandırma bakımlarının da döner sermaye kapsamına alınarak üretim kapasitelerini artıracaklarını ifade etti.

Samsun Meslek Lisesi Ogrenci 2

Kadına Şiddetle Mücadelede Eğitim ve Zihniyet Dönüşümü Şart Kadına Şiddetle Mücadelede Eğitim ve Zihniyet Dönüşümü Şart

Öğrenciler Hem Öğreniyor Hem Kazanıyor

Ahşap atölyesinde eğitim gören öğrenciler, hem teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyor hem de kazanç sağlıyor. 10. sınıf öğrencisi Seymen Arslan, “Dolap yaparak öğreniyoruz ve cebimize katkı sağlıyoruz. Öğrendiklerimizi ileride iş hayatında kullanacağız,” derken, Yusuf İslam Tüfekçi ise, “Ahşaba olan ilgimle buraya geldim. Burada öğrendiklerimle kendi işimi kurmayı hedefliyorum” dedi.

2025 Yılı Hedefi: 15 Milyon TL Ciro

Okul, Samsun başta olmak üzere kamu kurumları ve özel sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik üretim faaliyetlerini artırarak döner sermayeyi büyütmeyi amaçlıyor. Mustafa Şahin, “Ülkemizin ihtiyacına katkı sağlayarak eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz mezun olmadan üretim tecrübesi kazanarak geleceğe hazır hale geliyor” diye konuştu.

Kaynak: dha