Pençe-Kilit Operasyonu bölgesine gönüllü olarak ikinci kez giden ve burada geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan 33 yaşındaki pratisyen hekim Koray Arslan’ın ailesi, acı dolu süreci anlattı. Samsun’un Atakum ilçesinde yaşayan Arslan’ın çocukluk hayali asker olmaktı. Ancak Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olup Kara Harp Okulu’na devam ettiği sırada yaşadığı baskılar nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kaldı.
“Kuleli Boy”un Askerlik Hayali Hep Vardı
Şehit Koray Arslan’ın Sırp vatandaşı eşi Helena Arslan, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Koray, milletine yardım etmek isteyen bir kahramandı. Ona ‘Kuleli Boy’ diyordum. Operasyon bölgesine ikinci kez gönüllü gitti. 50 bin TL maddi yardım geldi ama biz o parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışladık. Çünkü Koray’ın hayali askerlerle birlikte olmaktı” dedi. Eşinin ardından Türkiye’de yaşamak istediğini ancak hiçbir gelirinin olmadığını da belirtti.
“Askerlere Yardım Etmek İçin Yazdırıyordu”
Şehidin annesi Gülbahar Arslan ise oğlunun subay olma hayalini şu sözlerle anlattı:
“Koray, harp okulunda FETÖ’cü askerlerin baskısı nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Tıp fakültesine geçti ama içindeki askerlik hevesi hiç sönmedi. Doktor olduktan sonra da kendini sürekli askeri görevlere yazdırıyordu. Son görevinden önce ‘Oğlum gitme’ dedim. Bana ‘Anne ölürsem şehit olurum’ dedi.”
Mehmetçiğe Gönderilen Yardım Bağışlandı
Koray Arslan’ın görev yaptığı üs bölgesindeki asker arkadaşları, eşi Helena Arslan’a 50 bin TL yardım gönderdi. Helena Arslan, bu yardımı şehit çocuklarına destek olması için Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.
Hekimlikten Şehitliğe Uzanan Bir Yol
Koray Arslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Amasya Taşova ve Suluova Devlet Hastaneleri’nde görev yaptı. Aynı zamanda genel cerrahi asistanlığı da yapan Arslan, gönüllü olarak sınır ötesine gitmişti.