Gisdol’un topu eveleyip gevelemeden direkt Marius ile buluşturmayı ve orada oluşacak kaostan beslenmeye dayalı oyunundan, Reis’in pas oyunu ile sonuca gitmeye dayalı bir oyuna geçiş yaptığını gördük.
Yapısal bir değişimdir bu.
Zira oyuncu gurubu dün kimlerden oluşuyorsa, bugün de o isimlerden oluşuyor. Burada farkı yaratan şey, Gisdol’un pek yüz vermediği Shineder, Muja, Bola gibi oyuncuları Reis’in takımın ana parçası olarak görmesi.
Bu konuda Reis’çiyim!
Bu oyuncular, başta Bola olmak üzere, kesinlikle daha çok süre almaları gereken oyunculardı.
Soru şu o zaman: Bu yapısal değişim, skor olarak nasıl yansır?
Gisdol’un yumuşak karnı, dış saha performansıydı hatırlayalım. Zira, ezberinin dışına hemen hiç çıkmadı, ana planına sonsuz sadakatle bağlandı hep.
Reis’in deplasman planını görmedik belki ama dünden sonra öngörebilmek mümkün.
Şunu söyleyebiliriz: Reis’in, Gisdol’un aksine daha güçlü ve kabul görebilecek bir dış saha performansı olması muhtemel: Niye mi?
Nedenlerden biri şu: Topu talep edecekleri için, sahada daha sakin kalacak, eskisi gibi momentum ev sahibinin lehine işlemeyecek çoğunlukla. Bu bir kazanımdır! Peki aldığı galibiyetler ile evinde fark yaratan Samsunspor’u bu kez ne bekliyor olabilir? Bu oyun, ‘sabır’ ve ‘pas oyunu’, geçen dönemki ‘kaos oyunu’nun aksine…
Gisdol’un takımı, tribün itelemesinin yardımıyla, sonuç almasını biliyordu bu pragmatik yaklaşım ile.
Ama artık direkt skoru arama arayışı içerisinde ol(a)mayacağımız için, yerleşik savunmalara karşı sonuç almak zorunda kalacaksınız. Ön alan baskısı ile rakibi hataya zorlayarak rakibi hazırlıksız yakalama kaygısı da olacak mı bilemiyoruz şimdilik.
Sanki, öncesi ilmik ilmik planlanmış bir oyunu olacak Reis’in. Zaman, Reis’in oyun gücüne dayalı felsefesi mi, yoksa Gisdol’un pragmatik oyunu mu gösterecek. Tabii bunu söyleyebilmek için çok erken. Ama sanki, iç sahada Gisdol, dışarıda Reis kazanacak! Bu sahanın içi.
Ama asıl tehlike dışında! Şehrin geçen seneki sinerjisinin yerinde malum nedenlerden dolayı yeller esiyor. Tehlikeli ve düşündürücü bir durum bu. Tabii, çözüme de muhtaç.
Ezcümle: Dramatize edilecek bir oyunu yoktu Reis’in takımının. Karalar bağlanmasın!