Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, emekli bayram ikramiyeleri bu yıl yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselecek. Ancak bu artışın emeklilerin hesaplarına ne zaman yansıyacağı önemli bir soru işareti olarak kaldı.

Ramazan Bayramı'nın bu yıl 10 Nisan'da başlaması planlanıyor. Bu nedenle, emekli bayram ikramiyelerinin 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Ancak emeklilerin dikkat etmesi gereken bir nokta var: Emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler, bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacaklar. Bu nedenle, emeklilerin süreci doğru takip etmeleri önem arz ediyor.

Bakan Şimşek: Vergi Borcunu Ödemeyenleri Milletimize Açıklayacağız Bakan Şimşek: Vergi Borcunu Ödemeyenleri Milletimize Açıklayacağız

Kurban Bayramı'nın ise haziran ayına denk gelmesi bekleniyor. Bu durumda, emeklilik dilekçesini 1 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında verenler de Kurban Bayramı'nda zamlı ikramiyeden yararlanabilecekler.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli aylığı alan kişi sayısı dosya bazında 15,1 milyon kişiye ulaşıyor. Bu yılki zamlı ikramiyelerin toplamda yaklaşık 90 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi